Datum
METEN IS WETEN; Jouw ideale polsmaat; Hoe meet je die op?
Een armband die pérfect om jouw pols past, draagt natuurlijk het prettigst. Een armband moet niet te strak zitten; je pols moet vrij kunnen bewegen zonder dat een armband knelt. Maar ook te los is niet handig, hierdoor kan je armband afglijden en zit hij niet mooi om je pols. 

Maar hoe kun je er dan voor zorgen dat jouw armband précies goed zit? Hiervoor kun je je pols heel gemakkelijk zelf opmeten. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een meetlint. Heb je deze niet in huis? Met een stukje touw en een lineaal lukt het ook prima!

Stappenplan pols opmeten:
1 - Leg het meetlint (of het touwtje) strak om je pols, net onder de knobbel. Houd het lint strak en aaneengesloten.
2 - Lees de centimeters op het meetlint af, of markeer het punt waar het touwtje kruist.
3 - Gebruik je een touwtje? Meet het touwtje dan op tot het gemarkeerde punt waar het touwtje kruiste. Dit doe je door het touwtje strak langs een lineaal te leggen.

Gemiddelde polsmaten
Heb je geen meetinstrument bij de hand, wil je iemand een armband cadeau geven of gewoon spontaan een armband uit de bestaande collectie kopen?
Ik houd voor mijn bestaande collectie standaard maten aan. Doormiddel van een verlengkettinkje zijn ze voor meerdere polsmaten geschikt. Het komt zelden voor dat de bestaande armbanden niet passen bij mijn klanten. Mocht dit wel voorkomen, kan ik de verlengkettinkjes van de bestaande armbanden ook altijd verlengen of juist inkorten. Dit geldt echter alleen voor lederen armbanden met karabijnsluitingen.

De gemiddelde polsmaat voor de vrouw ligt tussen de 16 en 20 centimeter.
De gemiddelde polsmaat voor de man ligt tussen de 18 en 24 centimeter.
De gemiddelde polsmaat voor een kind is vaak leeftijdgebonden. Zo heeft een baby'tje van 0 tot 6 maanden een polsje van 11 cm, een baby'tje van 6 tot 12 maanden een polsje van 12 cm en een baby'tje van 12 tot 24 maanden een polsje van 13 cm. Bij oudere kinderen gaat er vaak ook ongeveer 1 centimeter per levensjaar bij. Hieronder een klein overzicht van de polsmaten per leeftijd:
2-3 jaar: 14 cm
4-5 jaar: 15 cm
6-7 jaar: 16,5 cm

Armband die al op goede maat is opmeten
Heb je al een armband in je bezit die lekker zit? Dan kun je die ook gebruiken als leidraad. Spreid de armband in lengte uit en leg hier een meetlint of lineaal langs. Let hierbij op of je puur alleen de armband meet of ook het verlengkettinkje. Ook is het belangrijk dat je erbij vermeld of je een enkele- of een wikkelarmband op hebt gemeten. Vermeld dit bij het doorgeven, dan houd ik daar rekening mee!
Deze opmeet methode is ook ideaal als je iemand een armband cadeau wilt doen. Meet stiekem een armband op van diegene die je wilt verrassen zodat je sowieso de goede maat weet.   

© 2018 - 2023 My Sweet Lifestyle & More | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel